سلام
در تنها پست دیروز نوشتم که همه چیز نظام تکراری و ناکارآمد و خسته کننده شده , از جمله حرکات تبلیغی اش . دستگیر کردن افراد بدون حتی تفهیم اتهام به ایشان و خانواده هاشان و کشف مواد مخدر و یا اسلحه و غیره در منزل یا محل کار متهم , آنهم 10 روز پس از بازداشت سوژه ی بسیار نخ نمایی شده است .
ساده ترین و ابتدایی ترین حقوق انسانی و اجتماعی فرد را سلب کرده و پس از اذیت و آزار و شکنجه و دادگاه و حبس و وثیقه های چند 10 میلیونی و ریختن آبرو و چه و چه این حقوق سلب شده را به صورت قطره چکانی با بوق و کرنا و منت فراوان به او باز می گردانند .
مطلب زیر را در مورد تعطیلی گوانتاناموی دولت اسلامی به فرموده ی رهبر فرزانه از سایت روز آنلاین بخوانید :
بعد از ده ها قربانی دستور تعطیلی گوانتاناموی ایران صادر شد
بازداشتگاه کهریزک در شرایطی به دستور آیت الله خامنه ای تعطیل می شود، که هر روز اخبار تازه ای از اتفاقات موحشی که در این زندان غیرقانونی روی داده، به گوش می رسد. به گفته کاظم جلالی، سخنگوی کمیته ویژه پیگیری بازداشتشدگان اخیر در مجلس، بازداشتگاه کهریزک به علت "استاندارد نبودن" و نداشتن شرایط لازم برای حفظ حقوق بازداشتشدگان تعطیل شده است؛ این در حالیست که تاکنون به این سوال پاسخ داده نشده است که این بازداشتگاه زیر نظر چه سازمان یا نهادی بوده و چه کسی در قبال جنایت های صورت گرفته در این بازداشتگاه مخوف پاسخگو است.
سوله ای در توابع شهر ری
بازداشتگاه کهریزک متشکل از چند سوله است که در شهرسنگ، از توابع شهرری استان تهران قرار دارد و حدود سال ۱۳۸۰ برای اولین بار در عملیاتی موسوم به "جزیره" با هدف پاکسازی منطقه خاک سفید تهران مورد بهره برداری قرار گرفت. پس از انتصاب سردار رادان به فرماندهی تهران بزرگ، این بازداشتگاه که در سطحی پایین تر از زمین قرار دارد و امکان هواخوری برای زندانیان وجود ندارد برای نگهداری و شکنجه بازداشتشدگان طرح ارتقای امنیت اجتماعی و به طور مشخص طرح اراذل و اوباش استفاده می شد.
در سالهای گذشته بازداشتگاه کهریزک به محل جمع آوری معتادان و آن طور که مقامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی می گفتند، اراذل و اوباش، تبدیل شده بود اما پس از کودتای انتخاباتی 22 خرداد بسیاری از بازداشت شدگان به این بازداشتگاه سوله ای که فاقد هرگونه امکانات اولیه بهداشتی و رفاهی است منتقل شدند. بر اساس گزارش ها و گفته های شاهدان عینی بازداشت شدگان در بدو ورود به این بازداشتگاه به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و روزهای متوالی بدون غذا نگهداری شده اند. همچنین گزارش شده است که در این بازداشتگاه مخوف برای شکنجه زندانیان بدنها را خیس میکنند و بعد با شلنگ و سیم، بازداشتشدهها را کتک میزنند تا درد تا عمق جان آنها نفوذ کند.
شکنجه های سردار رادان
سایت موج آزادی به نقل از شاهدان عینی گزارش داده است : در یک سوله 200 متری بدون وجود دستگاههای تهویه هوا، چندین معتاد کراکی که امیدی به زنده ماندن آنها نیست و بدنهایشان کرم گرفته، دراز به دراز بر روی زمین افتادهاند؛ و در کنار آنها، بازداشت شدگان نگهداری میشوند. بازداشتشدهها حدود 100 نفرند که به این محیط غیر بهداشتی با هوای نامطبوع منتقل شدهاند. آنها صف می کشند تا بتوانند از زیر در، ولو برای دقیقهای از هوای بیرون تنفس کنند.
به گفته بازداشتی های تازه آزاد شده از کهریزک، هر روز صبح سردار رادان به این محل سرکشی میکند و خود شخصا هر روز چند نفر از بازداشت شدگان را مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار میدهد. بهترین ابزار شکنجه در دست رادان، شلنگ است. وقتی صبح هر روز صدای هلیکوپتر میآید، بچهها به خود میلرزند و میفهمند که رادان آمده است.
بر اساس همین گزارش یکی از بازداشتیها در اثر برخورد باتوم به سرش، کم کم بینایی خود را از دست داد؛ ولی با این وجود شکنجهگران کهریزک او را از این محل غیر بهداشتی خارج نکردند. دو روز قبل از آزادی، بازداشتشدگان به اوین منتقل میشوند و فردی که بینایی خود را از دست داده بود، در اتوبوسی که به سمت اوین در حرکت بود، بر روی پای یکی دیگر از بازداشت شدگان جان سپرد.
محمد کامرانی و محسن روح الامینی دو جوانی هستند که در این بازداشتگاه به شدت شکنجه شده و بر اساس گزارش ها زیر شکنجه جان خود را از دست داده اند. هر دوی آنهابه گواهی پزشک و خانواده شان آثار شکنجه بر جسمشان نمایان بوده و دچار بیماری عفونی نیز شده بودند. اما قاضی مرتضوی دادستان تهران اعلام کرده است که این دو جوان از قبل بیماری مننژیت داشته اند. این درحالیست که وزیر بهداشت شیوع بیماریهای عفونی در بازداشتگاه ها را تایید کرده است. پایگاه اینترنتی امیرکبیر تعداد بازداشت شدگان منتقل شده به کهریزک را 140 نفر عنوان کرده است اما هنوز مشخص نیست تاکنون چه تعداد در این بازداشتگاه بوده و چه تعداد جان خود را در این بازداشتگاه از دست داده اند.
مشاهدات یک شاهد عینی
رضا یاوری که در بازداشتگاه کهریزک زندانی بوده پس از آزادی از این بازداشتگاه به عنوان گوانتاناموی ایران یاد کرده است. او که به گفته خود روز 18 تیر بازداشت شده بود در وبلاگش نوشته است که حدود 200 نفر در این بازداشتگاه بوده اند و تمام در و دیوار این سوله ها خونی بود.
رضا یاوری که به دلیل وحشت از بازداشت مجدد با اسم مستعار می نویسد، توضیح داده است که: "اصلا جا نبود که بشینی تمام در و دیوار خون بود تو این اوضاع و احوال کسانی که تو اتاق بودند شروع به گریه و زاری و ناله کردن و گفتن یک نفر مرده. صدا از ته اتاق میومد ولی همه به هم چسبیده بودیم و نمیتونستیم تکون بخوریم. نگهبانای لباس شخصی اومدن تو و لامپارو شکوندن در تاریکی مطلق شروع کردن زدن. هر کی جلو دستشون بود میزدن نیم ساعت حسابی کتک زدن. چند نفر از شدت کتک خوردن به کما رفتن شاید هم مردن. بعدش چند تا چراغ قوه روشن کردن وانداختند تو صورت ما ها گفتند اگه صداتون دراد این باتوم ها رو میکنیم.. باورم نمیشد. فکر میکردم دارم کابوس میبینم صادق که انگار ارشدشون بود جنازه اون کسی رو که مرده بود رو برداشت و تکیه جنازه رو داد به دیور چراغ قوه رو انداخت رو صورتش گفت ما حکم کشتن شما رو داریم و... گفت شما محاربه هستید. میدونید محاربه یعنی چی. یه نفر از اون جلو که پسری بود حدود 16. 17 سال سن داشت گردنش رو گرفت به اینا بگو محاربه یعنی چی! گفت نمیدونم. گفت غلط کردی ندونی ! شروع کرد به زدنش گفت بگو. بگو بگو. اونقدر زدش که از حال رفت. میگفت یعنی شیطان. یعنی خطا کار. انقدر زدش که چند نفر شدیدا اعتراض کردن. که اونها هم در حد مرگ کتک خوردن
بر اساس گزارش این شاهد عینی به بازداشت شدگان گفته بودند که از مسواک و توالت خبری نیست و باید در همان سوله ها رفع حاجت نمایند."
رضا یاوری خبر از کشته شدن 4 نفر در سوله ای که بوده داده و نوشته است: "هیچ آدم سالمی بین ما نبود و همه خون یا رو صورتشون لخته زده بود مثل من. یا چشمشون باد کرده بود مثل من. یا مثل خیلیا دست پاشون شکسته بود. به دلیل تاریکی مطلق من خیلی ها را نتونستم ببینم وقتی که در رو باز میکردند با دیدن نور چشممون شدیدا احساس ناراحتی عجیبی میکرد. فردای اون روز و روزهای دیگه رو به بدنرین شکل که توضیحش زمان بسیار میخواهد گذروندیم. به ما برای اینکه از گرسنگی نمیریم هر روز که نمیدانیم شب بود یا روز بود ! یک گونی ته مانده غذا که آن را با اشتیاق میخوردیم به ما میدانند. که داخلش تکه های نان. سبزی. برنج بود میدادند. که شخصی بین ما بود بنام دکتر زارع که میگفت یک پزشک است و مسئول تقسیم غذا بود. من ایشان و تعداد زیادی از هم بندانمان را که چند روز بود فقط صدای آنها را میشندم از صدا میشناختم تا اینکه بعد از چند روز صادق آمد و چند لامپ با خود آورد و ما را بعد از چند روز به محوطه کمپ برد."
بر اساس نوشته یاوری آنها را برای این از سوله خارج کرده بودند که کثافت ها و مدفوع خود را بیرون بریزند.
به گفته این شاهد عینی مرتضی سلحشور، مراد آقاسی، محسن انتظامی، رضا فتاحی، حسن شاپوری و میلاد فاقد فامیلی در این بازداشتگاه جان سپرده اند. رضا یاوری در نوشته دیگری به اسامی چند تن از زندانیانی که در بازداشتگاه کهریزک بوده اند اشاره کرده است. بر اساس نوشته او "اسدالله زارع، حمید لولاگر، افشین اسمی ـ که به گفته یاوری اوضاع جسمی مساعدی نداشت ـ احسان شبستری، احمد نیکخواه، رضا عنایت، امین عزیزی ـ که به گفته خودش از پرسنل نیروی انتظامی بوده ـ حمید رضوانی، هومن احمدی که 18و 19 ساله بوده و به گفته یاوری از همه سیاسی تر و اصلا نترسیده بود ومیگفت اگر آزاد شوم بازدر تظاهراتها شرکت میکنم و وقتی او را میزدند میگفت یا حسین میر حسین، در کهریزک زندانی بوده اند."
یاوری همچنین خبر از زندانی بودن شخصی "مهم" در کهریزک داده و نوشته: "یه شخص مهم دیگه ای هم که آدم پا به سنی بود و فیزیک چهرش مثل آدم سیاسی ها و مسئولان بود که خودش رو معرفی نکرد و روز سوم چهارم اومدن بردنش. واقعا بهش نمیومد که اهل تظاهرات و اینا باشه و با هیچکس هم بحث نمیکرد. لباس شخصی های داخل زندان هم زیاد نمیزدنش."
هیچ کس مسولیت نمی پذیرد
خبر دستور تعطیلی این بازداشتگاه مخوف در حالی اعلام شده است که پس از کشته شدن محسن روح الامینی در زیر شکنجه، نمایندگان مجلس خواهان بازدید از زندانها و بازداشتگاهها شدند. با اعلام تعطیلی بازداشتگاه کهریزک بازدید از این بازداشتگاه نیز منتفی شده است. در حالیکه اخبار شکنجه و شهادت بازداشت شدگان در این بازداشتگاه تاثر و نگرانی شدید افکار عمومی را برانگیخته است اما مسولان امر تنها به اعلام خبر تعطیلی آن اکتفا کرده و تاکنون درباره جنایت های صورت گرفته در آن سکوت اختیار کرده اند و هیچ نهاد و مقامی، مسولیت این بازداشتگاه و جنایات آن را بر عهده نگرفته است. علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفته است: مهم تر از تعطیلی بازداشتگاه کهریزک شناسایی و معرفی افراد مقصر در مرگ زندانیان حوادث اخیر است.
خبرگزاری مهر به نقل از این نماینده مجلس گزارش داده است که اگر صرفا به تعطیلی یک بازداشتگاه بسنده شود، مجددا افراد مزبور به کار خودشان در جاهای دیگر ادامه می دهند و چیزی عوض نمی شود.
داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس نیز به پارلمان نیوز گفته است: این بازداشتگاه در حد یک انبار است و به شکل غیر قانونی افراد در آن نگهداری میشوند. وی با اشاره به گزارش مطرح شده در فراکسیون درمورد این بازداشتگاه گفته است:متاسفانه افراد بسیاری در حال حاضر در این بازداشتگاه نگهداری میشوندکه به دلیل کمبود امکانات اولیه بهداشتی بیماریهای متعددی از جمله بیماریهای عفونی شایع شده و افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
قنبری تصریح کرد:رهبر انقلاب هم پس از اطلاع از وضعیت اسفبار این بازداشتگاه دستور بستن آن را دادهاند که امیدواریم این بازداشتگاه تعطیل و زندانیها به جای بهتری منتقل شوند.
بازداشتگاه کهریزک دومین بازداشتگاه غیرقانونی است که طی سالهای اخیر پس از افشای شکنجه ها و جنایات صورت گرفته در آن تعطیل می شود. پیش از این در پرونده وبلاگ نویسان و سایت های اینتر نتی نیز پس از آزادی بازداشت شدگان مشخص شد آنها در بازداشتگاهی غیر قانونی در خیابان کتابی نگهداری می شدند. آن بازداشتگاه نیز که در لیست بازداشتگاههای رسمی کشور نبود و رئیس قوه قضائیه به گفته خودش از وجود آن بی اطلاع بود، به دستور شاهرودی تعطیل شده است. هر دو این بازداشتگاهها توسط حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی ایجاد شده بودند.
اسامی زندانیان کهریزک
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی امیرکبیر لیستی 14 نفری را منتشر کرده که در این بازداشتگاه زندانی بوده و به زندان اوین منتقل شده اند. بر اساس این گزارش اسامی عینا از روی صحبت های یکی از مامورین زندان اوین که نام های بازداشت شدگان را اعلام کرده، نوشته شده است.
لیست اسامی خوانده شده که به نوشته سایت امیرکبیر به سختی از فایل صوتی نوشته شده واحتمالا در ثبت اسم ها در زندان و یا گفتن اسامی اشتباه رخ داده، به شرح زیر است:
[نام پدر بلافاصله بعد از نام و نام خانوادگی شخص نوشته شده]
1. داود منصوری اسماعیل
2. بهزاد انصاری پور نصرالله
3. حامد زندی فر امام حسین
4. علی داور علی عزیز
5. مهرداد نوایی امیر حسین
6. سامان گنجی داود
7. فرامرز مفاخری احمد
8. هادی روشن دل محمود
9. حافظ محتاج بهروز
10. بهمن امیدوار حسن
11. امید رسولی کوبنده اصغر
12. محمد حسن رشیدی نیا عباس
13. حافظ سلطانی حسین
14. کریم آرش توفیق
15. بابک زینالی کریم
16. محمد کامرانی علی
17. مشیر هاشمی محمدرضا
18. علیرضا شیخ سبزرودی بهرام
19. عبدالرضا کرمی نوری محمد علی
20. محمود رجب نژاد علی
21. مسلم عبدی کریم
22. پیمان شهنایی شهبد
23. مشکات جعفری محمود
24. اسحاق رضایی امام علی
25. محمد صادق لو منصور
26. امید میر امینی داود
27. مصطفی موسوی سید جعفر
28. نادر نجفی ایوب
29. محسن محمدی لهراسب
30. محمد فرخی یگانه عبدالحسین
31. حمیدرضا متوسلیان امین
32. محمود آقا بالا زاده مسعود
33. مرتضی سهرابی علی محمد
34. سید حسین بنی هاشمی اله رحم
35. نادر احمدی بیژن
36. محمد کمیل ضیاء الدین
37. سیاوش یوسف راهی امان الله
38. شهرام صادقی فرامرز
39. ارژنگ صادقی حمید
40. مجتبی رفیعی مسعود
41. عماد یگانه محمود
42. نادر عمره عباس علی
43. اکبر طاهری محمد علی
44. محمد محمد پور حیدر
45. حسین باغبان ولی الله
46. اکبر عنایتی قیاس
47. مهرداد نادم جبار
48. عمران میر امینی داود
49. علی دلیریان حسین
50. علی جلیل وند محسن
51. علی نجاری عرض الله
52. شهرام کردستانچی بهرام
53. مهرزاد حقی پور علی
54. بهداد عباسی کمال
55. حمید نادری محمد باقر
56. یوسف امامی عبدالله
57. سجاد نوری محمد آبادی عباس
58. شاهرخ شمس افشار علی
59. رحیم ترابی علی
60. محسن قندانی محمد
61. محمد کیانی خدارحم
62. عرفان نظری احمد
63. قاسم رنجبر مهربد
64. رضا احمدی وجیه الله
65. احمد زمان پور محمد
66. حامد نادری غلام رضا
67. بردیا رضایی عباس
68. وهاب غفاری محمد علی
69. سعید گردعلی محمد نوش
70. هادی فرزین طالب
71. سجاد ایاذی محمد
72. شهرام زحمتکش علی
73. محمد گل محمدی اسماعیل
74. مجید عابدی حسن. صادق مروتی محمد
75. مسعود بیات محمد رضا
76. محمد مهدی روشناسان محمد حسن
77. آریا رنجبر شریف
78. علیرضا اصفهانی رضا
79. اشکان اسماعیلی حسین
80. پیمان کارگر مصطفی
81. علیرضا چامپلاغی محمد حسین
82. مهدی شاپوری عباس
83. امیر اصغری صادق
84. مازیار زاغی مسلم
85. علی بخشایش مجید
86. رضا توکلی غلامحسین
87. حسین اصفهانی نعمت اله
88. طاها زینالی قنبر
89. علی اکبر خوش اخلاق حسین
90. مسعود علیزاده اسحاق
91. هومن رجبی احمد
92. سجاد علیزاده ابراهیم
93. بهنام رضایی محمد
94. قاسم اکبری ایرج
95. صابر معصومی محمد حسین
96. مجتبی صادقی محمد باقر
97. حمید رضا کمالی اکبر
98. ساعد ملک زاده علی
99. مهدی پهلوان زمان
100. غلامرضا طاووسی ابولقاسم
101. فرهاد پاسداری رحیم الله
102. مسعود ابراهیمی امیر
103. میرزا علی اکبری فضل اله
104. علیرضا اردلان فریدون
105. مهدی بهمن زاده بهمن
106. امید کاظمی علیرضا
107. امید آغک پور کریم
108. حامد دبتنی غلامحسین
109. علی ولی زاده یداله
110. جواد قربانی عبدالحمد
111. محسن دهقانی عبداله
112. کیوان ظفر بخش جهانبخش
113. سید میلاد حسینی سید داود
114. رضا ذوقی عزیز
115. فرید ابراهیم زاده عزیز
116. حسین امامی کاظم
117. مرتضی بنایی تراب
118. سید اشکان خراسانی سید مهدی
119. رضا فاضلی حسن
120. علیرضا حسینیان محسن
121. وحید وکیلی زکریا
122. علی شمس الدینی محمد
123. شاهین فتحی ابراهیم
124. مهرداد گنجی عبداله
125. سید مهدی شریفی محمد
126. نیما وزیری رحمت اله
127. سامان مکفی حمید رضا
128. جعفر حسین نژاد محرم
129. مجید رحیمی اسلامی محمدرضا
130. رضا ابراهیم زاده علی
131. روح الله شکری ستار
132. حمید حجار خواه غلامرضا
133. محسن صیادی اصفهانی
134. محسن عسگرپور احمد
135. وحید قربانی نژاد محمدرضا
136. احمد بلوچی عبدالحمید
137. سعید شکوری پرویز
138. روح اله برزگر گلچنی سلیمان
139. حامد فولادی محمد علی
140. سید احمد رویانی سید جواد
141. مرتضی محمدی حبیب اله
منبع :
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر